Een vraag die volgens ons elke klant zich vooraf moet stellen is β€˜bestekset kopen, waar moet je op letten?’. Helaas is er veel inferieur bestek met een mooie strik eromheen verkrijgbaar. Zorg daarom dat je bestek in huis haalt dat aan algemene of in ieder geval jouw voorwaarden voldoet.

Bedenk op de eerste plaats welke hoeveelheid bestek je nodig zal hebben. Bent je alleenstaand, heb je een gezin, krijg je vaak eters over de vloer of ben je een held in de keuken die allerlei minder courante bestekonderdelen wenst? Een bestekset is verkrijgbaar van 6-delig tot 128-delig en allerlei maten ertussen, ook al zijn de meeste sets afgestemd op een standaardaantal van zes personen. Vraag je verder af of je alleen een basisuitrusting wenst, of aanvullend bestek zoals amuselepeltjes of gebaksvorkjes?

Veel zaken om rekening mee te houden bij aankoop bestekset

Een ander punt waarop je moet letten is het materiaalsoort. Tegenwoordig is het merendeel van de besteksets die worden verkocht van roestvrij staal, terwijl vroeger nog wel eens een legering met zilver werd gemaakt. Ook komt het voor dat bestek geheel van zilver is of verguld is met een laagje goud. Bestek dat niet van roestvrij staal is heeft verschillende voordelen en nadelen, bijvoorbeeld qua waarde en onderhoud. Goedkoper roestvrijstalen bestek kan soms als nadeel hebben dat het niet vaatwasserbestendig is of slecht korte tijd in de vaatwasser mag staan.

Ga verder na of je het bestek dagelijks nodig hebt, of alleen als je wil uitpakken met een sjiek of bijzonder etentje. Denk dus na over je wensen en voorkeuren zijn. Wil je een glanzende of matte bestekset, klassiek of trendy, er is veel omgelijk.

Tot slot moet je je afvragen: β€˜ligt dit lekker in mijn hand?’. Kan je vinger er goed omheen en ligt het niet te zwaar in de hand?