Betaalwater in Frankrijk met huisje is zeer gewild onder Nederlandse vissers. Je kan in tegenstelling tot populaire vislanden als Canada of Turkije immers al binnen enkele uren rijden aan de waterkant zitten. Zoals je zal weten gaat het bij betaalwater in Frankrijk met huisje om het huren van een stuk visrijk water met een accommodatie in de buurt. Dit kan een camping zijn met een huurtent of je eigen tent, maar evengoed een chalet, bungalow, blokhut of andersoortig huisje. Betaalwater in Frankrijk met huisje is het grootste deel van het jaar mogelijk door middel van online reserveren of boeken.

De visliefhebbers kiezen bij het boeken van betaalwater in Frankrijk meestal voor een huisje in de buurt. Het is immers prettig om ’s ochtends heel vroeg of juist tot in de late uurtjes de hengel uit te werpen, niet alleen als je bijvoorbeeld een avondmens bent, maar ook omdat vissen zich op bepaalde tijden makkelijker laten zien.

Vissen in Frans betaalwater is spectaculair

In het Franse betaalwater kom je prachtige karpers, steur en meerval tegen, in veel grotere getale en van een grotere omvang dan wij Nederlanders gewend zijn. Zorg voor een juiste hengeluitrusting mee of huur ter plekke een krachtige hengel, want die zou je wel eens nodig kunnen hebben bij het vissen in betaalwater in Frankrijk met huisje.

De populariteit van betaalwater in Frankrijk met huisje ligt niet alleen aan de geringe afstand. Door het goede natuurbehoud van de regering kun je namelijk vissen onder de meest gunstige omstandigheden. Ook is er bij betaalwater in Frankrijk vaak een beheerder aanwezig, voor het bieden van een goed comfort voor mens en dier, de veiligheid en de sanitaire voorzieningen. De visstand en het aantal vangmomenten is spectaculair te noemen, je zal in Frankrijk ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie meemaken.

Voor betaalwater in Frankrijk met huisje adviseren we je om een goede Nederlandstalige reisorganisatie te zoeken op internet. Behalve een onderkomen als een chalet, bungalow of blokhut tref je ook opties voor maaltijden of een buffet. Ook voor je partner of kinderen is er aanbod als zij niet van vissen zouden houden.

Regels bij Frans betaalwater

De Fransen houden je wel graag aan een aantal regels bij het betaalwater. Hoewel ze niet overal hetzelfde zijn, liggen deze bepalingen voor de hand:

  1. Eigen roeiboten zijn vaak verboden, alsmede het meenemen van huisdieren of barbecueën
  2. Vissen mag vaak uitsluitend met een hengel
  3. Gevangen vis moet je terugwerpen, want consumptie, bewaren of verkoop is meestal verboden

Respecteer de beschermde vissen