Als u kiest voor duurzaamheid, hoogwaardige kwaliteit en uitzonderlijke klasse dan komt u vanzelf uit bij een Stieber vrijloopkoppeling. Deze Duitse expert in onder meer vrijloopkoppelingen maakt deel uit van zowel de Warner Electric Group en DANA. Op het gebied van aandrijftechniek is Stieber dan ook internationaal marktleider. De voornaamste expertise van Stieber is de vrijloopkoppeling en de terugloopsper. Het gaat hier in veel gevallen om vrijloopkoppelingen ten behoeve van inbouw.

De Stieber vrijloopkoppeling is zeer gewild in uiteenlopende branches, uiteenlopend van de landbouwsector tot de auto-industrie. Standaard hebben alle modellen koppelingen een beschermlaag tegen vuil en stof, zijn spatwaterdicht en hebben een beveiliging tegen krimp. Afhankelijk van wat u zoekt kunnen bepaalde modellen enorm hoge temperaturen verdragen.

Een poelie oftewel vrijloopkoppeling van Stieber laat u nooit in de steek. Dit kwalitatief hoogstaande Duitse aandrijfproduct blijft het hele proces gewoon in bedrijf en behoedt u tegen stilstand. Op termijn is de kans op slijtage, slipvorming of andere pech minimaler dan bij de meeste andere merken vrijkoppelingen. Zeer populair in de collectie van Stieber zijn de modellen NFS, NSS en RSBF.

Ook configuratie mogelijk van Stieber vrijloopkoppeling

Wilt u een Stieber vrijloopkoppeling bestellen? Controleer dan altijd of het aandrijfelement aan uw wens voldoet. Eventueel kunt u vragen om een configuratie die precies aansluit op uw gebruiksdoel, zodat de vrijloopkoppeling voldoende bewegingsvrijheid heeft. Bij de keuze is het belangrijk of uw koppeling gelagerd of ongelagerd is. Tevens van belang zijn de kenmerken van de koppeling als het gaat om het opvangen van trilling, schokken en geluid. Koop uw Stieber vervangingsonderdeel altijd bij een goede dealer in de bedrijfstak aandrijftechniek.

Tegenwoordig wordt in de autowereld steeds meer gebruik gemaakt van dynamo’s, waarbij een vrijloopkoppeling benodigd is. Ook hierin voorziet Stieber. Automobilisten kiezen vaak voor een koppeling van Stieber bij een tikkende dynamo of het klapperen van de V-snaar.