De gemiddelde automobilist weet doorgaans niet waar op gelet moet worden bij een uitlaat kopen voor je auto. Los van de montagekosten is een uitlaat niet heel erg duur, maar als u zich verdiept in de tips uit dit artikel weet u dat u de juiste uitlaat gaat kopen voor uw auto.

Belangrijk is dat uit het aanbod van honderden modellen u het goede model uitlaat kiest dat past op uw type auto. Dit is vaak afhankelijk van het bouwjaar. Als u bij de aanbieder uw kenteken online invoert of doorgeeft, weet u al gauw welke uitlaat u moet kopen voor uw auto.

Denk ook na of u zelf de uitlaat kan plaatsen of dat dit een klus is voor een expert. Deze heeft in ieder geval de beschikking over een professionele autobrug of bokken om de auto op te plaatsen. U betaalt weliswaar arbeidsloon door het monteren van de uitlaat uit te besteden, maar loopt daardoor tegelijkertijd geen enkel risico met vrijkomend gas dat gevaarlijk kan zijn.

Online uitlaat kopen voor je auto heeft voordelen

Volgens testen is er weinig verschil tussen de goedkopere merkloze modellen of de eigen types van de automerken zelf. Belangrijk is dat er een E-keur op vermeld staat. Dit is hét keurmerk voor uitlaten binnen de EU. Deze code begint altijd met de letter ‘EEG’, gevolgd door een getal.

Als u een uitlaat wil aanschaffen, zorg dan dat het nieuwe exemplaar bij voorkeur minder decibellen produceert, maar zeker niet veel harder. Bij een hoger volume loopt u kans op een hoger brandstofverbruik.

Tot slot adviseren wij u om een uitlaat kopen via internet te doen. Zo’n online winkel heeft een grote inkoop en grote voorraad, met weinig personeel en geen toplocatie. Al deze zaken zorgen ervoor dat u een lagere prijs betaalt dan elders. Ook kunt u in de regel de montage van de uitlaat online regelen bij dezelfde aanbieder.